Monday, June 6, 2011

RANDOMLY

kat pantai sg.lurus, senggarang, batu pahat, johor

during kenduri kat umah makcik..berkumpul dgn sepupu2 dan adik2..

mase kecik2..gambar diambil pd thn 1998

gambar diambil pd 5 jun 2011...majlis walimatulurus kawan...

sepupu baru dilahirkan pd 2 jun 2011...gambar diambil pd 5 jun 2011

Wednesday, April 6, 2011

Jangkar Waterfall

Location: Jangkar Waterfall, Lundu, Sarawak
Date:3 April 2011
Time: 11.30am - 2pm







Monday, March 21, 2011

Sedih + Geram + Menyampah

[Campur semua perasaan di atas hingga sebati].. cmtu la perasaan aku skrg... disuruh cari maklumat, x cari, disuruh cari software yg nk digunakan, x cari. ditanya, pandai gune adobe flash x? jwpnnye x pandai... ditanya pandai gune frontpage x?? jwpnya x pandai.. ditanya lagi, pandai gune adobe photoshop x??? pun jwpnye x pandai... so, ape tugasan yg ak nk bagi kat diorg nih?? nk suruh buat report, maklumat pun x cari... nak suruh buat website, program2 kat atas yang ak sebut frontpage, flash, photoshop segala tu pun x pandai gune... tapi leh plak diorg mengadu n merungut yg ak x bg tugasan utk diorg buat... tugasan apa yg aku nk bg kat diorg kalo sume diorg x reti??? try gtau kat aku... aku pun malas nak ckp byk, daripada REPORT jadi REPUT, daripada WEBSITE jd CONSTRUCTION SITE TERBENGKALAI, baik ak n ahli yg lain yg buat... 1 kumpulan ade 6 org...yg buat keje cume 3 org...3 org lg tu la yg mengadu merungut kat aku...nk aje aku kick diorg dr group aku ni time last2 minute ni...baru diorg tau cmne...tp aku malas la nk kick org time last minute ni....kesian kot...tapi sape nk kesian kat aku?? waaaa!!!!!!!!!!

Sunday, March 6, 2011

Weekend yg busy

Orang lain weekend g jln2, tp ak weekend kena wat keje, edit itu, edit ini... nak jln2 gak, tp apakan daya...kesibukan menghalang ak dr berjln2..sedih ni..ececehhh... penatnyeeeeeee...nak tido, xleh, nk jln xleh, nk mkn pun kena kontrol skrg ni sbb ngan dlm proses mengurangkan lemak2 di badan... sekian catatan pd arini...

**sedapnye nasi ayam kat bwh ni...sabarrrrrrrr...byk kolestrol...huhu

Monday, February 28, 2011

Jom join....Senang je...

nak tambah income? jom ramai2 join heartbeat
salam kawan2.. tetiba rasa nak buat post lagi pasal heartbeat ni..memang dah makin pemes sekarang ni..yang masih belum join tuh tunggu apa lagi jom la pakat2 klik banner heartbeat kat atas tuh..

** jangan risau join heartbeat ni takkan ganggu pon nuffnang anda semua



oke..bila anda2 semua dah click banner kat atas blog aku ni..dia akan keluar mcm ni la..
pastu korang click kat heartbeat tu..




lepas tu korang click pulak kat create account tu..then isi la apa yang di tanya oke..




bila dah siap semua sila click continue..lepas tu korang kena sign in dulu..




kemudian sila click kat join HBlAffiliate pulak..




then sila click kat online application




lepas tu macam biasa la kena copy banner heartbeat ni ke blog kita.. bila dah click get a code kita boleh la pilih banner jenis mana yang nak diletakkan ke blog kita..

bila dah copy and paste banner kat blog kita maka selesailah tugasan kita untuk hari ini..:)
ok sekian dulu..jom la ramai2 join ea..baru meriah..

jgn kedekut utk click banner i, nnt i click blk banner u, sbb HB memang based on click2 yer--tak de isu fraud click!
let's say, kalau 100 org click ur HB banner everyday, dh dpt RM4, kalau sebln ---RM4 X 30 days =RM120 kan..tak ke byk tu...., as side income from blogging, other than Nuffnang :)
free money babe, takkan tak nak :p

Friday, February 25, 2011

Segmen : 1 Jam 1 Blogger

Siapa-siapa yang nak join segmen ini, sila klik link di di bawah ye... :-)
1 JAM 1 BLOGGER

Friday, February 18, 2011

~Sabah Lagi~

Ni gmbar2 yg aku baru ambil dr housemate aku semalam..byk woooo...hehe..tp ak buat video je trus...
object> video

Tuesday, February 15, 2011

Soalan yang sering ditanya

Kalau ditanya, apa yang aku suka buat, aku akan jawab begini:
"Aku suka melancong"
"Aku suka travel"
"Aku suka makan"
"Aku suka jalan-jalan"
sebab tu lah mak aku cakap aku kuat jalan..tapi x salah pun kan?? kan?? hee~~~
best pe jalan-jalan..dapat tengok tempat orang..dapat tahu apa kelainan tempat orang..


satu lagi soalan, bila nak kawen?
perghhh...soalan ni memang la kelu terus lidah aku nak menjawab...umur aku pun dah 24 tahun..x hairan la bila soalan yang rupa gini ditanya kat aku...memang la rasa nak kawen, lebih-lebih lagi bila tengok member ramai yang dah kawen...tapi bila ak fikir balik kesan yang aku kena tanggung after kawen, aku rasa macam malas lak nak kawen lagi..sebabnya aku ni suka ke sana ke mari bila ada masa lapang..aku x suka duduk terperap je kat rumah...kalau ada masa lapang je, aku mesti keluar jalan-jalan ke tempat yang aku belum pernah pergi sebelum ni...senang cerita, aku x ready lagi nak kawen la..lagipun camne nak kawen??? calon pun x ada la..huahua..


ada lagi soalan ni, ko ni kakak ke adik?
biasanya soalan ni ditanya oleh saudara mara jauh yang dah bau-bau bacang la..sekali sekala diorg dtg umah time raya, diorg akan tanya aku bila aku angkat dulang yang berisi jug, teko,, cawan, gelas untuk dihidangkan.."EH, KO NI AKAK KE, ADIK?" aku pun jawab, teka lah... mase tu adik aku pun ade kat sebelah aku.. pastu diorg jawab "ADIK"... aku senyum aje..agaknya sebab adik aku lagi tinggi dari aku kot... aku ni baru 155cm..adik aku 159cm..xpe la...jadi kecik ni bagus gak ek..nampak macam budak belasan tahun je walaupun umur dah 24 tahun..dah tua dah aku ni... adoyaiiii!!!


ada banyak lagi soalan ditanya, tapi kang penuh dengan soalan lak aku pny blog ni..huhu

Jong's Crocodile Farm & Zoo

Location : Kuching, Sarawak
Date : 12 February 2011









Sunday, February 6, 2011

Sabah [4th Day]

Hari ke-4 g Pulau Manukan n Pulau Mamutik..mlmnye g pantai Tg.Aru n Tg.Lipat..









Sabah [3th Day]

Hari ke-3 di Sabah, pegi Kundasang..sejukkkkkk...











Saturday, February 5, 2011

Sabah [2nd Day]

2nd day kat sabah, best ckit sbb mmg pegi kat tmpt yg mmg nk pegi..









Sabah [1st Day]

nothing to say...tgk je la gmbar2 kt bwh ni...









Friday, January 28, 2011

Kota Kinabalu

x sabonye..hehe..
nak g KK nih..nk jln2, nk cari mutiara, nk cari ape2 je la..nk ambik gambo..n yg penting nk cari pengalaman..pengalaman pergi tempat org n explore sendiri dgn my housemate...redah je selagi boleh redah..kalo sesat, tanya org..kalo x tny org, kita sesat.. :-D
tempat2 yg nk dikunjungi adalah :-
1) pasar filipina
2) istana sri tanjung
3) menara jam atkinson
4) waterfront explanade
5) xtau la...hehe...byk sgt.. :-)

Wednesday, January 26, 2011

Geramnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

xtau nk ckp ape la...sakit hati ade, geram pun ade...nape la sensitif sgt?? nk kata kamu tu pmpuan, kamu tu lelaki..yg sensitif mengalahkan pmpuan tu nape?? ak lempang gak kang...nak kena lempang ke?? huhu.... kang kalo ak tegur, xnk trime...kalo x tegur, ak lak sakit hati..ishhh...so, ak nk watpe nih?? adeiiii.. stress r cmni...